Skip links

  • LinkedIn
  • T: 026 – 302 00 22
  • E:

Uw specialist

Groeien en investeren

Uw onderneming groeit, dat is de ambitie van iedere ondernemer. U ziet een groei in het aantal medewerkers, uw omzet stijgt, uw processen zijn aanzienlijk verbeterd en uw organisatie wordt steeds meer voorzien van interne behoeften. Dit zijn allemaal positieve aspecten binnen de groei van een onderneming.

Knelpunten bij groei onderneming

Iedere ondernemer met een groeiende organisatie krijgt er mee te maken: knelpunten en valkuilen. U wilt de groei van uw onderneming zo goed mogelijk laten verlopen. Niet alleen u en de onderneming groeien mee: ook uw afdelingen en de betrokken medewerkers. Het is niet vreemd als u en uw onderneming op de volgende punten vast komen te zitten:

  • Uw focus verandert: als startende ondernemer heeft u hard meegewerkt aan de groei van de organisatie. Naargelang de organisatie groeit, zult u zich meer moeten focussen op het managen van de afdelingen en uw medewerkers. De verandering kan u zwaar vallen en u zult met veel vragen zitten.
  • Grip op informatie: als ondernemer kunt u tijdens groei en veranderende omstandigheden het overzicht op de actuele situatie verliezen. U heeft behoefte aan managementinformatie die voorziet in de voor u benodigde overzicht en inzicht.
  • Grip op beheersbaarheid en controle van processen: door de vele veranderingen en groei in de onderneming is het mogelijk dat men de controle verliest over bepaalde bedrijfsprocessen. Dit vergt een andere beheersing van deze processen.
  • Persoonlijk contact met klanten: uw trouwe klanten hebben het persoonlijk contact met de ondernemer zelf altijd gewaardeerd. Nu krijgen ze met andere medewerkers te maken, met als gevolg: de klant haakt af. Vergeet hen niet. Wees klantgericht in denken en doen.
  • Financiering van groei: groei kan meer omzet opleveren, maar kan u ook duur komen te staan: groei kost geld. De groei vereist voortdurende investeringen en u dient aan vele betalingsverplichtingen te voldoen. Wees verstandig in uw kredietbehoefte en financiering.

Wij helpen u bij deze knelpunten

Laat u bijstaan door een van onze medewerkers. Zij kunnen u helpen en adviseren in de bovengenoemde knelpunten en met alle andere vragen die u heeft omtrent de groei van uw